Avui: 08:00-21:00 h 93 797 14 00 680 56 55 26 +34 680 56 55 26
Temps de lectura 2 min.

Plantejar-te menjar saludablement cada dia no ha de ser només un propòsit d'any nou. Amb constància i incorporant hàbits senzills cada dia pots aconseguir-ho. Et deixem 12 consells per menjar sa tot l'any. El teu benestar t'ho agrairà!

1.- Planifica i no improvisis

Planifica tant la compra com els teus menús. D'aquesta manera, t'asseguraràs que la teva nevera i el rebost estan equipats amb aliments saludables i a l'hora de cuinar no et deixaràs portar per l'impuls de menjar “qualsevol cosa”.

2.- Menja fruita i verdura

Fes que les fruites i verdures de temporada siguin la base de la teva dieta. L'ideal és menjar cada dia 5 peces. Inclou als teus plats verdura de manera generosa, pot ser la protagonista del menjar o, si no, recorda que és la millor guarnició.

La fruita millor menja-la sencera i sense pelar. No oblidis rentar-la abans! És la millor opció per a les postres, però per què no incorporar-la en esmorzars, dinars i berenars?

12 consejos para comer sano todo el año

3.- Prioritza peix i ous com a font de proteïnes

La principal font de proteïnes la tens als aliments d'origen animal. Afavoreix la ingesta de peix i ous entre 3 i 4 cops a la setmana.

4.- La carn, que sigui blanca

I, en el cas de la carn, limita el consum de carn vermella i prioritza millor la carn blanca, com gall dindi o pollastre.

5.- Hidrata't correctament

Mantingues el nivell correcte d'hidratació bevent cada dia 2 litres d'aigua almenys. A més, limita al màxim el consum d'alcohol i begudes ensucrades.

6.- Evita menjars preparats i fast food

Sol ser menjar amb alt contingut en greixos i sal, a més de processat i, per tant, no ajuden que la teva dieta sigui saludable.

7.- Redueix el consum de sucre i brioixeria industrial

Segons l'OMS, el sucre no ha de superar el 5% de la dieta diària. Els sucres refinats i els sucres simples han demostrat incrementar els nivells d'insulina a la sang, amb el consegüent risc de patir diabetis tipus 2. Per la seva banda, la brioixeria industrial és temptadora, però incorpora elevades calories, farines refinades, olis vegetals de mala qualitat, greixos trans, a més de sucre sense aportar cap aliment al teu organisme.

8.- No piquis entre hores

Evita picar entre hores i, si ho fas, fuig de fregits i embotits. Pots optar per snacks saludables: una opció és la fruita, les hortalisses com la pastanaga, o els fruits secs.

12 consejos para comer sano todo el año

9. Fes servir oli d'oliva i espècies

Tant per cuinar com per amanir. L'oli d'oliva verge t'ajudarà, per exemple, a regular els nivells de colesterol LDL.

10.- No et saltis cap menjar

Procura fer els 5 àpats recomanats per evitar que l'impuls de la gana et pugui portar a menjar malament per sadollar-te.

11.- Posa-li varietat

Com més variat mengis, més equilibrada serà la teva dieta. A més, menjar bé no ha de ser menjar avorrit. Fuig de la monotonia i gaudeix de menjar sa.

12.- Mou-te!

I, finalment, combina la dieta equilibrada amb un estil de vida actiu. Realitza exercici ajustat a les teves característiques i, sempre que puguis, mou-te pujant escales o anant caminant en comptes d'agafar el cotxe.